Här är Nikon Z9!

Nyhet

Nikon lanserar nu sin nya flaggskeppsmodell Z9 med hissnande prestanda. De passar även på att avtäcka två nya zoomobjektiv till Z-fästet.

Nikon har retat oss med fyra smakprov på vad Z9:an är kapabel till men nu är det äntligen dags att lägga korten på bordet. Först och främst så är kameran utrustad med en ny staplad 45,7 MP fullformats CMOS-sensor som tillsammans med EXPEED 7-processorn möjliggör upp till 1000st bilder i rad och även möjligheten att fotografera 120 bilder/s i 11,3MP JPEG med full autofokus. Z9 har enligt Nikon världens snabbaste sensor-utläsning och slutartid med en slutartid ner till 1/32000 sekunder. Den elektroniska sökaren har gjort ett stort kliv till vad Nikon kallar Real-Life Viewfiender vilket innebär en mycket högupplöst skärm med en uppdateringshastighet på 120hz.

När man talar om Z9:an autofokus finns det mycket att säga. Den här kameran motivigenkänning håller koll på människor, djur, fåglar, bilar, motorcyklar, flygplan och även tåg så oavsett vad du fotograferar kan du lita på att Z9 kommer erbjuda världsledande fokus.

Nikon Z9 imponerar även med sina videoegenskaper med 8K 30p i RAW-inspelning (8K 60p kommer senare i en gratis firmwareuppdatering våren 2022) och 4K 120p i 10-bitar.

Läs mer och förbeställ redan nu: Nikon Z9

Z 100-400/4,5-5,6 VR S är spännande teleobjektiv designat med bland annat djurfotografen i åtanke. Med detta objektiv introducerar Nikon Inner Balance Technology som är en unik smart lösning vilket gör att objektivet behåller balanspunkten oavsett brännvidd vilket annars är ett problem hos många telezoomar att balansen förflyttas fram när man zoomar. Objektivet erbjuder även snabb och tyst autofokus och är vädertätad vilket alltid är ett stort plus. Nikon Z 100-400/4,5-5,6 VR S är fullt kompatibel med deras TC-20 2,0x telekonverter för Z-serien.

Läs mer och förbeställ redan nu: Z 100-400/4,5-5,6 VR S

Z 24-120/4 S är ett lätt och portabelt zoomobjektiv med en fast bländare på F/4. Det stora zoomomfånget gör detta objektiv otroligt mångsidigt till allt från landskap till arkitektur, porträtt och streetfotografi. Objektivet har en närgräns på 0,35m vilket är behändigt för detaljbilder.

Läs mer och förbeställ redan nu: Z 24-120/4 S

Nikon passar även på att nämna att de håller på att utveckla  NIKKOR Z 400/2,8 TC VR S med inbyggd 1,4x telekonverter vilket blir mycket spännande.