Fujifilm lanserar GFX 100s

Nyhet

Fujifilm skakar nu om marknaden ännu en gång med en ny GFX-mellanformatskamera. GFX 100s behåller den stabiliserade 102MP sensorn men klämmer in den i ett mycket mindre format.

GFX 100 lanserades för 2 år sedan och häpnade många med sitt antal megapixlar och pris. Ingen hade någonsin gjort en mellanformatskamera med över 100MP i den storleken eller till det priset. Nu två år senare lanseras GFX 100S som tar samma innehåll från GFX 100 och placerar det i ett mindre kamerahus. Storleken påminner om GFX 50S men utan det utbuktande "bakstycket" vilket gör denna kamera otroligt smidig för att vara en 102MP mellanformatskamera. Storleken och formatet påminner mer om en fullformatskamera men med 70% större sensor.

GFX 100S erhåller de bästa egenskaperna från GFX 100 som IBIS, snabb autofokus, 4K video och en digital toppdisplay. 

Utmärkande egenskaper:

  • Mindre och snabbare än sin föregångare
  • Samma bakbelysta 102 MP CMOS-bildsensor, med dual gain
  • Upp till 400 MP bildupplösning,  i multibildsläge
  • 16-bitars RAW-format (stillbild (DNG))
  • Filmning i 4K, 10-bit internt/12-bit vid extern inspelning (Upp till 400 Mbps)
  • Integrerad sensormedierad bildstabilisering
  • Fast monterad sökare på 2,36 MP
  • Vinklingsbar skärm, i 3 ledder
  • Nytt batteri med högre kapacitet
  • Omarbetade/förenklade reglage

Leverans beräknas i början på mars

Läs mer och förbeställ redan nu: Fujifilm GFX 100S

GFX100S Prebook_hero.jpg

Fujifilm lanserar idag GF 80/1,7 R WR som blir den hittills ljusstarkaste objektivet till GFX systemet. Tidigare normalobjektiv som 63/2,8 ger otroligt fina bilder men man har saknat att ha ett bländarsteg extra som man nu får med denna nya optik. En ljusstark 80 mm-optik till mellanformat är mycket allround och passar bl a för landskapsbilder, porträtt, arkitektur, reportage/dokumentär och vardagsbilder.

Läs mer och förbeställ redan nu: Fujifilm GF 80/1,7 R WR

Nu uppdateras X-E-serien med nya Fujifilm X-E4 som har fått en hel del nytt bland annat en ny design lik X100V med skarpare kanter för en mer stilren look. X-E4 lånar en hel del av den senaste tekniken från X-S10-modellen som kom några månader sedan. Det handlar bland annat om en uppgraderad bildsensor på 26 MP, ett nytt autofokussysstem och en förbättrad videofunktion.

Läs mer och förbeställ redan nu: Fujifilm X-E4

Ny version av Fujifilms 27/2,8 för X-seriens systemkameror. Optiskt sett är detta samma objektiv som tidigare version, det som skiljer är att man adderat en separat ring för bländarinställning och att denna nya version dessutom är tätad mot fukt och damm.

Läs mer och förbeställ redan nu: Fujifilm XF 27/2,8 R WR

Fujifilm XF 70-300/4-5,6 R LM OIS WR är den sista nyheten Fujifilm lanserar idag och det är en telezoom till X-systemet som är den näst längsta zoomen så långt. Objektivet är försett med optisk bildstabilisering, separat bländarring och är dessutom skyddat mot fukt och damm. En högkvalitativ 70-300-zoom passar bra för porträtt, djur&natur, sportbilder och andra bilder på lite längre avstånd.

Läs mer och förbeställ redan nu: Fujifilm XF 70-300/4-5,6 R LM OIS WR