Test: Samyang AF 35/1,8 FE

Nu har vi testat Samyang AF 35/1,8 FE som är en ljusstark, skarp och raktecknande 35mm-optik för 35mm fullformat. Den passar landskapsbilder, astrobilder, arkitektur, dokumentär/reportage och i alla möjliga andra sammanhang - främst på lite kortare avstånd.

Mats skriver: Samyang AF 35/1,8 FE är en kompakt optik, som ändå är rejält byggd och dessutom försedd med ett ordentligt skydd mot fukt och damm, för att göra den extra tålig och flexibel tillsammans med Sonys skyddade kamerahus. Byggkvaliteten påminner mycket om deras övriga objektiv i samma AF-serie med brännvidderna 18mm, 24mm, 35mm, 45mm och 75mm. Redan på största bländaröppning f/1,8 är skärpan mycket bra till förvånansvärt stor del av bilden, och som vanligt ökar skärpan ytterligare vid nedbländning ca 2-3 steg.

Läs hela testet här: Samyang AF 35/1,8 FE