Test: Olympus M.Zuiko Digital 100-400/5-6,3 IS

Test

Nu har vi testat Olympus nya 100-400, en optik som ställer sig direkt mot Panasonics version som är något ljusstarkare men också betydligt dyrare. Båda objektiven passar din m4/3 kamera så läs testet på båda för att se vilken av dessa som passar dig bäst!

Mats skriver: Olympus M.Zuiko Digital 100-400/5-6,3 IS är kompatibelt med Olympus egna telekonvertrar som ger 1.4x och 2x brännvidd. Detta innebär upp till 800mm vilket ger en brännvidd motsvarande 1600 i fullformat. Objektivet ger mycket bra skärpa på samtliga brännvidder och fokusavstånd från närgräns till "oändligt". Det bakre fokussystemet driver optikens lätta linser med hög hastighet och exakthet. Resultatet blir en snabb fokusering som sitter där den ska. Det är dessutom möjligt att välja ett kortare fokusintervall för ännu snabbare autofokus.

Läs hela testet här: Olympus M.Zuiko Digital 100-400/5-6,3 IS