Nyhet: Canon EOS C70

Nyhet

Canon lanserar nu EOS C70 som är en instegsmodell i Cinema-EOS-serien med en helt omarbetad design och mycket användbar teknik under skalet. Den största revolutionen är kanske att detta är den första modellen med Canons RF-fattning - men naturligtvis kan även EF-objektiven användas via adapter.

Den nya designen gör att kameran närmar sig utförandet hos Canons professionella DSLR-kameror, dvs kameran blir mycket mer lätthanterlig och passar bättre tillsammans med kamerariggar, stabiliseringar och annat som används med de professionella stillbildsmodellerna. Den lämpar sig bättre att bära med sig och är mer lämplig för rörliga och ensamarbetande filmare - samt för längre arbetspass med handhållen kamera.

C70_blogg1.jpg

Kameran kan spara video i högsta kvalitet direkt på minneskortet, dvs ända upp till 4K/120p/4:2:2/10-bitar. Detta förutsätter att man använder riktigt snabba SD-kort med en klassning på V90 eller högre

C70_blogg2.jpg

Canons variant på dual gain-bildsensor innebär förenklat att kameran tar fram två bilder för varje bildruta som ska skapas i filmen. Den ena bilden exponeras/optimeras för återgivning av bildens högdagrar och den andra för återgivning av bildens lågdagrar. Dessa två bilder läggs sedan ihop till en bild som får ett dynamikomfång som är mycket större än för de två utgångsbilderna separat. Med denna teknik når man ett omfång på upp till 16 EV-steg i den färdiga filmen.

C70_blogg3.jpg

Canon EOS C70 har inbyggd digital bildstabilisering, som tillsammans med RF-objektiv med integrerad IS-stabilisering ger en effekt på motsvarande upp till 8 steg kortare slutartid.

Läs mer om kameran och förbeställ redan nu: Canon EOS C70