Dubbla proffsnyheter från Nikon

Nyhet

Nu lanserar Nikon två professionella objektiv, Nikon Z 14-24/2,8 S och Nikon Z 50/1,2 S. Dessa utökar Nikons Z-linje av objektiv till 13 stycken.

14-24mm f2,8 är ett favoritobjektiv bland många Nikonfotografer och nu äntligen finns den med Z-fattning. Med denna nya version har Nikon tagit steget vidare för att modernisera objektivet, det äldre F-objektivet var en skarp samt ljusstark vidvinkel men saknade möjlighet att använda någon typ av filter. Nya Z-versionen har tagit steget vidare genom att du nu kan använda ett speciellt motljusskydd med filtergänga för att montera 112mm filter på objektivet.  Bak på det nya objektivet finner man ett filterfack för färgfilter och på toppen finns så klart den digitala displayen likt de andra professionella Z-objektiven. Nikon Z 14-24/2,8 S väger endast 650g vilket är hela 350g lättare än F-versionen, objektivet är också ca 1cm kortare och smalare. 

Läs mer och beställ redan nu: Nikon Z 14-24/2,8 S

Nikon 50/1,2 S är deras första professionella, ljusstarka och fasta objektiv om vi inte räknar 58/0,95 Noct. Denna nya 50mm är uppbyggd av 17 element i 15 grupper varav 2 ED, 3 asfäriska och element med nanokristall- och ARNEO-beläggning. Dessa stora glas tillsammans med en 9-bladig slutare ska ge högsta möjliga bildkvalitet och mjuk bokeh men gör också objektivet relativt stort och tungt med en vikt på över 1kg.

Läs mer och beställ redan nu: Nikon Z 50/1,2 S