Olympus lanserar E-M10 Mark IV

Nyhet

Nu lanserar Olympus E-M10 Mark IV och Olympus M.Zuiko Digital ED 100-400/5.0-6.3 IS. Två nyheter som visar att Olympus fortfarande siktar framåt och vill fortsätta skapa välbyggda och lättanvända kameror för oss som uppskattar Olympus som märke!

Olympus E-M10 Mark IV får en uppdaterad design som ger ett förbättrat grepp och hela kameran blir lättare än förra modellen. Skärmen är nu nedvikbar vilket är klockrent för vloggare eller dig som vill ta en selfie. Kameran har en nya Live MOS-sensor med 20 MP jämfört med förra modellen som endast hade 16 MP. Sensorn är självklart stabiliserad och klarar upp till 4,5 EV-stegs kompensation. Sensorn i kombination med den snabba processorn klarar kameran av 15 bilder/s i full upplösning samt video i 4K.

Första leverans beräknas i mitten av augusti och du kan förbeställa kameran redan nu: Olympus E-M10 Mark IV

Olympus M.Zuiko Digital ED 100-400/5.0-6.3 IS är ett nytt telezoom som är mcyket smidigt för brännvidden man får. Du får 200-800mm i 35mm-ekvivalent och objektivet kan användas tillsammans med 2x konverter för att få upp till 1600mm i ett objektiv som växer strax över ett kilo. Objektivet är väderskyddat och är uppbyggt av fyra ED-glas för att minska kromatisk aberration, två Super HR-glas och två HR-glas för att få bästa möjliga bildprestanda. Olympus ZERO-beläggning minskar spök- och ljuseffekterna även i dåliga förhållanden, till exempel när motivet är bakbelyst.

Första leverans beräknas i mitten av augusti och du kan förbeställa kameran redan nu: Olympus M.Zuiko Digital ED 100-400/5.0-6.3 IS​