Drönarsöndag: Lervulkan

Längs Isälvsleden i Västerbotten så finns det många vackra platser. Detta är en av dem. Det är ett område med lervulkaner, vilket låter mer dramatiskt än vad de är. De är tydligen unika i Sverige. Det ska vara lera som pressas upp av grundvattnet och när det regnat mycket så är de mer aktiva. när vi var där så hade det regnat så pass mycket att hela området var mer eller mindre översvämmat vilket gjorde att de låg under vatten. Jag misstänker att de går djupare än så för det luktade definitivt svavel i området.

Drönare ger möjlighet till kameravinklar som aldrig varit möjliga förut utan helikopter. En helt ny värld av fotografering öppnas.

Bilden är tagen med en DJI Mavic 2 Pro

Klicka här för att se bilden i större format >>

Vi kommer söndagar framöver att visa bilder tagna med drönare.