X-files: Ormvråk

Ormvråken är en medelstor hökfågel. Den äter inte ormar trots sitt namn, den äter mest möss och sorkar. Den är väldigt skygg och den gillar inte stora vita objektiv.

Bilden är tagen med Fujifilm GFX 100 + Techart GFX-EF adapter + Canon EF 500/4 på 1/1000s och f/5,6, ISO 320. Bilden är kraftigt beskuren. Jag beskar bort hela 98,7% av upplösningen så det du ser här är 1,3% av upplösningen på en GFX 100. Jag använde Luminar för att lägga till en trevligare bakgrund än den helvita som var på originalet. Så av en bild som jag hade tänkt kasta så blev det något som duger för Instagram i alla fall. En riktig fågelfotograf hade kunna ta sig betydligt närmare. Jag ville mest visa hur galet mycket man beskära och det ändå ser okej ut på en telefonskärm.

Vill du läsa mer ur vår serie ”X-files" så kan du använda sökfunktionen här i bloggen och skriva in just X-files, eller bara klicka på denna text >>

/Thomas