Test: Panasonic Lumix DC-G100

Test

Panasonics nya och högpresterande systemkamera som är designad primärt för vlogging och annat videoskapande, men som även fungerar utmärkt för stillbilder.

Mats skriver: Panasonic är bättre än de flesta kameratillverkare på att ta fram kompetenta och bra kameror för videofilmning. G100 är självklart inget undantag och har också fått sig en rejäl uppgradering på filmsidan jämfört med tidigare modeller i liknande klass. Ljudet är en liten historia för sig och G100 använder sig av något så ovanligt som 3 st inbyggda mikrofoner som ger ett klart bättre ljud än de flesta kamerors inbyggda mickar. Behovet av extern mikrofon minskar och en klar fördel för dig som vill vara så portabel som möjligt. Det medföljande DMW-SHGR1 handgreppet ger ett mycket bättre och säkrare grepp vid många typer av användning, samtidigt som det kan bidra till ökad stabilitet.

Läs hela testet här: Panasonic Lumix DC-G100 test