Sony A7S III är här!

Nyhet

Nu lanserar Sony det mycket efterlängtade A7S III med mycket starka videospecifikationer och funktioner. Lever kameran upp till förväntningarna?

Sony A7S III delar en liknande kropp som nyaste A7R IV och A9 II vilket är betydligt mer ergonomisk än tidigare modell. Kameran får en helt ny OLED EVF (sökare) på hela 9,44 MP vilket är den högsta upplösningen vi någonsin sett i en kamera. Displayen är vinklingsbar och får större pekfunktion tack vare en helt nya menyer som ska vara mer anpassad för pekskärm. Kameran har fått en ny 12,1 MP sensor som ska vara ännu bättre i låga ljusförhållande än den äldre 12 MP sensorn i A7S II.

Sony A7S III klarar av att filma i upp till 4K 120p i 10-bit 4:2:2 internt eller i 16-bit RAW externt via HDMI. Vid filmning i 120p kommer bilden beskäras 1.1x dvs 10%. ISO-omfånget är samma som A7S II dvs, upp till 409,600 men den nya sensorn och den nya processorn hanterar bruset betydligt bättre vilket ger en mycket bättre och renare bild. Vid filmning i Slog3 får du 15+ steg dynamiskt omfång.

Denna kamera är självklart skapad i första hand till video men det fungerar självklart helt ypperligt att fota med. Du kan ta upp till 10 bilder/s med full autofokus som kan låsa sig på ögat eller huvudet på både människor och djur. Autofokusen är samma som A7R IV vilket gör den blixtsnabb och klarar att fokusera ned till -6ev. 

Första leverans beräknas i september

Läs mer och förbeställ kameran redan nu: Sony A7S III