Nyhet

2020-07-21

Nikon lanserar Z5!

Nikon lanserar nu en kamera, ett objektiv och två telekonvertrar till Z-systemet. Har du försökt hitta en anledning till att uppgradera till fullformat så är detta garanterat en mycket bra anledning!

Nikon Z5 är mycket lik storebror Z6 då de delar samma processor, sökare, skärm, autofokus, vädertätning. Den behåller även 4K video men eftersom detta är en version under Z6 så finns det några saker som skilljer. Nikon Z5 har ingen LCD på toppen av kamerahuset, endast 4,5 bilder/s jämfört med 12 bilder/s. Z5 har till och med dubbla kortplatser vilket är en mycket trevlig uppdatering mot Z6/Z7! Dessa små förändringar är en liten uppoffring för en mindre, lättare och billigare kamera som passar perfekt för nybörjaren eller dig som uppgraderar till fullformat.

Kameran går endast att köpa i kit med nya Nikkor Z 24-50/4-5,6 för tillfället vilket gör hela paketet till ungefär samma pris som en Z6 men du får med en trevlig normalzoom som förhoppningsvis är riktigt bra med tanke på allt vi sett från Nikons Z-objektiv hittils.

Kameran och objektivet beräknas att finnas för leverans i augusti!

Läs mer och förbeställ redan nu: Nikon Z5 + Nikkor Z 24-50/4-5,6

Telekonvertarna har Z-fattning och ska vara i samma höga optiska kvalitet som objektiven. Dessa beräknas att komma i slutet av augusti.

Kan beställas inom kort...