Canon EOS R5 och R6 är här!

Nyhet

Nu är dagen här! Den dag som så många har väntat på. Lanseringen av den efterlängtade Canon EOS R5. Canon lanserar dessutom en helt ny kamera, Canon EOS R6.

Canon lanserar även ett flertal objektiv med RF-fattning, läs om dessa här >

Vi börjar med frågan alla ställt sig, vad kostar Canon EOS R5? Svaret är 52190:- vilket vi tycker är helt rimligt för en kamera som har specifikationer som klassar ut de flesta stillbilds- och videokameror på marknaden idag. För många är kamera det verktyg som skapar deras inkomst och Canon EOS R5 är för tillfället ett av det bästa verktygen på marknaden för en fotograf/videofilmare.

Canon EOS R5 är deras första kamera med bildstabilisering inbyggt i kameran och tillsammans med stabiliseringen i objektivet kan du få upp till 8 steg, ja du läste rätt ÅTTA stegs, stabilisering. Detta med en kamera som har en stor fullformatssensor vilket är helt enastående. Autofokusen fortsätter vara Canons Dualpixel AF som fungerar klockrent och fungerar nu med kropp, huvud och ögonfokus på både människor och djur/fåglar. Sökaren är helt ny med en upplösning på 5,76 MP med upp till 120fps vilket gör den mycket skarp och den höga uppdateringsfrekvensen gör att du inte för någon fördröjning.

EOSR5_Martin_Bissig_Lifestyle_48.jpg

Vi har redan presenterat många funktioner från denna kamera så vi kommer inte gå igenom allt här i bloggen, vill du läsa om alla funktioner och specifikationer så hittar du det under vår produktsida i länken nedan.

Imorgon (fredag 10e juli) så kommer vi ha en livevideo och chatt på vår Youtubekanal där Anders Sävås, Canons produktspecialist, kommer gå igenom alla nyheter i detalj och svara på dina frågor i chatten! Ställ dina frågor och få svar direkt: Canon presenterar alla nyheter och svarar på dina frågor >

Säljstart på Canon EOS R5 är 30 juli

Läs mer och beställ redan nu: Canon EOS R5

Canon EOS R6 är den andra kameran Canon lanserar idag. Denna kamera har samma sensor som Canon 1D X Mark III dvs, 20,1 MP som vi redan vet är en mycket bra sensor, speciellt på att hantera bilder i låga ljusförhållanden. Autofokusen klarar av att fokusera i ned till -6,5 EV. Tack vare att kameran också använder samma processor som 1D X Mark III så klarar den av att ta upp till 20 bilder/s. Upp till 12 bilder/s med mekanisk slutare och 20 bilder/s med elektronisk. R6 har två kortplatser varav båda är SD med stöd för UHS-II. Kameran har samma stabiliseringssystem som EOS R5 som stabiliserar upp till 8 steg när man kombinerar stabilisering i objektivet och kamerahuset. Sökaren är samma sökare som EOS R på 3,69 MP men får en uppdatering så att den klarar av 120fps.

EOSR6-Palazzo-Lifestyle-004.jpg

Kroppen på R6 är lite annorlunda än R5, den har fortfarande den vinklingsbara skärmen och joysticken men ingen display på toppen. 

Säljstart på Canon EOS R6 är 27 augusti!

Läs mer och beställ redan nu: Canon EOS R6

Canon lanserar även ett flertal objektiv med RF-fattning, läs om dessa här >