Test: Tamron AF 70-180/2,8 Di III VXD

Test

Nu har vi testat Tamrons nya ljusstarka telezoom för Sonys kameror med E-fattning och fullformatssensor. Objektivet är relativt kompakt med en längd på under 15 cm och kännbart mindre och lättare än t ex 70-200/2,8 zoomarna för DSLR-kameror.

Mats skriver: Tamrons nyutvecklade AF-motor VXD ger både snabb och tyst fokusering. VXD-motorn fungerar också mycket bra under filmning, där den ger en nästintill ljudlös och mycket följsam autofokusering. Redan på f/2,8 blir det rejält skarpt i mitten av bilden, vilket också gäller över hela zoomomfånget. Det är annars vanligt bland zoomar att det varierar i skärpa mellan kortast och längst brännvidder. Objektivets bokeh är i de flesta fall mycket lugn och fin, i mitt tycke också snyggare än många andra f/2,8-telezoomar. Motljusegenskaperna är också bra med tanke på att det är en zoom det handlar om.

Läs hela testet här: Tamron AF 70-180/2,8 Di III VXD