Test: Tamron 28-200/2,8-5,6 Di III RXD

Test

Tamron fortsätter utöka sin serie med objektiv för Sonys spegelfria fullformatsmodeller med E-fattning. Denna gång handlar det om en kompakt superzoom, eller "All-in-one-zoom" som Tamron kallar det, med ett brännviddsområde på 28-200 mm.

Mats skriver: En egenskap som gör optiken mer eller mindre unik på dagens marknad är en ljusstyrka på ner till f/2,8 i vidvinkelläget ~ ett halvt steg bättre än de flesta konkurrenter. Tamron 28-200 RXD är skyddad mot fukt och damm genom strategiskt placerade tätningar runt om objektivet. Det har dessutom en tätning mot kamerans bajonett, så att inte fukt eller smuts kommer in i kamera eller objektiv den vägen. Måste bara erkänna att jag är superimponerad över hur bra Tamron lyckats med denna All-in-one-zoom. Jag trodde faktiskt inte det var möjligt att skapa en bra 28-200mm zoom som tecknar ut för fullformat och med en ljusstyrka som börjar på f/2,8 i detta otroligt kompakta format. Helt klart beundransvärt!

Se alla testbilder och läs hela testet här: Tamron 28-200/2,8-5,6 Di III RXD