Nyhet

2020-06-22

Nytt från Elgato!

Elgato fortsätter att släppa spännande produkter som gör det enklare att skapa högkvalitativa livestreams och podcasts. De erbjuder sedan tidigare bl.a. videokort, LED-belysningar, kontrollpaneler och green screens, som alla har varit mycket populära. Och nu kommer de alltså med två stycken mikrofoner - Wave:1 och Wave:3.

Wave:1 är Elgatos instegsmodell med enkel installation och användning samt en bra ljudkvalitet. Mikrofonen har en inbyggd 3,5 mm hörlursutgång för monitorering av ljudnivån. Via ett vred på framsidan kan du sedan justera monitoreringsvolymen samt avaktivera mikrofonen. Den indikerar även om mikrofonen är aktiv eller inte.

Wave:3 är Elgatos premiummodell med förbättrad ljudkvalitet och större mixningsmöjligheter. Mikrofonen har en inbyggd 3,5 mm hörlursutgång för monitorering av ljudnivån. Via ett vred på framsidan kan du sedan justera monitoreringsvolymen, mikrofonvolymen samt mixa mellan mikrofonens- och datorns ljud. På toppen sitter en kapacitiv mute-knapp som gör att du tyst kan avaktivera ljudet.

Vad är skillnaden mellan de två modellerna?

Wave:1 och Wave:3 är i mångt mycket snarlika mikrofoner. De är båda kompatibla med Wave Link-mjukvaran, har inbyggd teknik som motverkar överstyrning, monitorering av ljudnivåerna via 3,5 mm hörlursutgång samt ett högpassfilter.

Wave:3 har däremot en högre samplingsfrekvens på 96 kHz (jämfört med 48 kHz) vilket gör att mindre information går förlorad och ger bättre ljudkvalitet. Den har även ett mer funktionsrikt vred på framsidan som dessutom kan kontrollera mikrofonens ljudnivå och mixa mellan mikrofonen och ljudet från datorn. Wave:3 har också en kapacitiv mute-knapp som gör att du tyst kan avaktivera ljudet, vilket Wave:1 ej har.

Läs mer och beställ här:
Elgato Wave:1
Elgato Wave:3