Test: Nikon AF-S 120-300/2,8E FL ED SR VR

Test

Nu kan du läsa vårt test på den mycket högpresterande telezoomen för fullformatskameror med Nikons F-fattning, med en ljusstyrka på f/2,8 genom hela zoomintervallet.

Mats skriver: AF-S 120-300/2,8 använder både fluoritglas, lågspridande ED-glas och anomalt brytande SR-glas för att reducera kromatisk aberration och optimera skärpa och färgåtergivning ända ut i bildkanterna. Objektivet är mycket rejält och tåligt och samtidigt relativt lätt, tack vare konstruktion mestadels i magnesiumlegering. Fokuseringsmotor av ultraljudstyp ger mycket snabb och responsiv fokusering lämplig för actionmotiv och seriebildtagning. Fokusering och zoomning sker internt, utan att något rör sig exteriört på objektivet.

Läs hela testet här: Nikon AF-S 120-300/2,8E FL ED SR VR test