Test: Fujifilm Fujinon XC 35/2

Test

Nu kan du läsa testet på Fujifilm Fujinon XC 35/2 som är en kompakt, ljusstark och prisvärd normaloptik för X-systemet. Detta är även den första optiken med fast brännvidd i XC-serien. Objektivet ger en bildvinkel som motsvarar ~53mm brännvidd på en kamera med 35mm-fullformatssensor.

Mats skriver: XC 35/2 kommer som ett billigare alternativ till Fujis mycket omtyckta XF 35/2. Det som skiljer dem åt är är att XC 35/2 har en enklare konstruktion i kompositplast, medan XF 35/2 har en mer robust konstruktion av metall. Höga optiska prestanda med två asfäriska element som bidrar till bland annat reducerad grad av sfärisk aberration och ett kompaktare format.  Ljusstyrkan tillsammans med en bländare med 9 stycken avrundade lameller ger möjlighet till korta skärpedjup och en mjuk teckning av motivdelar utanför fokus (bokeh), samt naturligt runda reflexer.

Läs hela testet här: Fujifilm Fujinon XC 35/2