Nyheter från Samyang!

Nyhet

Idag lanseras Samyang MF 14/2,8 Mark II och Samyang MF 85/1,4 AS IF UMC Mark II. Helt nya versioner av Samyangs mest populära objektiv.

Första versionen av Samyangs manuella objektiv har varit mycket populära tack vare bra optisk prestanda och ett lågt pris. Nästan alla som fotar astro, norrsken eller vida landskap har haft ett Samyang MF 14/2,8 i väskan en eller annan gång. Den nya versionen har samma recept med hög prestanda och lågt pris men tar allting ett steg vidare. 

Nytt på Samyang MF 14/2,8 Mark II är att den får en helt ny design som är vädertätad och den nya fokusringen har ett förbättrat grepp och har ett mindre vridomfång för att vrida fokus snabbare. Fokusringen går även att låsa vilket är perfekt för astrofotografer och time-laps så man håller exakt samma fokus även om man rör objektivet. Bländarringen går att ställa med eller utan "klick", filmare vill oftast ha utan "klick" så man mjukt kan ändra bländare utan ljud när man filmar och fotografer vill ha med klick så man snabbt känner hur många klick man ändrat bländaren utan att behöva dubbelkolla.

Nya Samyang MF 85/1,4 AS IF UMC Mark II har fått samma behandling som 14mm med ny design som är vädertätad, fokusring med lås, bländarring med eller utan "klick". Rent optiskt har dessa objektiv också fått en uppdatering, båda har helt nya 9-bladiga bländare som ska ge mjuk bokeh. Hur dessa nya versioner presterar mot deras föregångare kommer ni få veta när vi släpper vårt test. 

Dessa nyheter finns i flera fattningar och beräknas att finnas tillgängliga i juli!

Läs mer och beställ här:
Samyang MF 14/2,8 Mark II
Samyang MF 85/1,4 AS IF UMC Mark II