Test: Peak Design Travel Tripod

Test

Nu släpper vi vårt test på helt nya Peak Design Travel Tripod, ett stativ som har en helt unik design jämfört med andra stativ och vi gillar det skarp! Säljstart på detta objektiv är på tisdag, 7e april så beställ redan nu för leverans redan i mitten på nästa vecka!

Mats skriver: Designen  är unik och genomtänkt, som brukligt med Peak Designs produkter. Stativet är väldigt kompakt ihopfällt, men samtidigt tämligen långt utfällt - tack vare 5-delade ben. Det klarar en belastning på hela 9 kg, samtidigt som det väger endast ~1,5 kg. Känslan i benlåsen är bra och tycker man de går för trögt eller för lätt så kan man enkelt justera dem med den medföljande insexnyckeln som medföljer. Vid tillfällen när man bara behöver ett kort macrostativ så kan man ta bort alla tre benen i en handvändning och snabbt byta ut dem mot lättviktsfötter (se bild nedan), och i det utförandet får man då också ett oerhört lätt och smidigt ministativ.

Läs hela testet här: Peak Design Travel Tripod