Test: Laowa CF 65/2,8 Macro 2:1

Test

Laowa har tagit fram ett macroobjektiv speciellt för spegelfria kameror med bildsensor i APS-C-format. Vi har nu testat detta objektiv och som de flesta andra Laowa-objektiven har den en hög optisk prestanda!

Mats skriver: Den optiska konstruktionen är apokromatisk, vilket innebär att den motverkar kromatisk aberration. Detta betyder även bättre färgåtergivning, högre kontrast och bättre skärpa ända ut i bildkanterna. Liksom övriga Laowa -objektiv till dags dato är CF 65 byggt mestadels i metall. Konstruktionen är alltså rejäl, samtidigt som objektivet har ett smidigt format och en relativt låg vikt. Som vanligt är det även manuell fokusering som gäller - något man normalt brukar jobba med för att nå optimal fokus i närbildssammanhang.

Läs hela testet här: Laowa CF 65/2,8 Macro 2:1