Test: Fujifilm X-T200

Test

Uppföljaren till X-T100 har fått en hel del nytt under skalet. Det handlar bl a om en helt omarbetad sökare, förbättrad autofokus, snabbare seriebildtagning, större bildskärm och möjlighet till filmning i 4K-upplösning.

Mats skriver: Den nya processorn är ~3,5 gånger snabbare än hos föregångaren, vilket bidrar till både upplevd hastighet i kameran och effektivare bildbearbetning. En del andra grundläggande egenskaper är kvar från föregångaren, t ex upplösningen på 24MP. Fuji påpekar dock att det, trots samma upplösning, handlar om en nyutvecklad bildsensor. Fujfilm X-T200 klarar av att filma i 4K, och jämfört med föregångaren är 4K-kvaliteten ett stort lyft eftersom X-T100 klarade bara 15 fps i 4K. I X-T200 kan man nu välja 4K i 23,98p / 24p / 25p eller 29,97p. Den klarar även av slow motion upp till 120p i full-HD, vilket också är en klar förbättring.

Läs hela testet här: Fujifilm X-T200