Test: Sony FE 20/1,8 G

Test

Nu har vi testat nya Sony FE 20/1,8 G. En ljusstark, raktecknande 20mm-optik för fullformatssensor är mycket användbar bl a för landskapsbilder, arkitektur, interiörbilder, gruppbilder - och kanske även för astrofoto eller som reseobjektiv.

Mats skriver: FE 20/1,8 G har en optisk konstruktion bestående bl a av 3 st linselement i lågspridande ED-glas och två dubbelslipade asfäriska element (advanced aspherical). Tillsammans bidrar dessa till mycket hög skärpa, tillsammans med låg grad av sfärisk och kromatisk aberration, över hela bildytan redan på stora bländaröppningar. Sony FE 20/1,8 G är skyddad mot fukt och damm, vilket gör att den kan användas även när förhållandena inte är de allra bästa. Fluorbehandlad frontlins verkar fukt- och smutsavvisande och underlättar vid rengöring.

Läs hela testet här: Sony FE 20/1,8 G test