Förhandstest på Tamron 70-180/2,8

Vi är bland de första i världen att få prova nya Tamron AF 70-180/2,8 Di III VXD. Thomas och Mats provskjuter dem för fullt just nu. Här kan du se några bilder från idag. Både Thomas och Mats är positiva till optiken så långt. Dessa objektiv är förproduktionsexemplar så vi kan inte göra ett djupgående test ännu, men vad vi kan se så långt är objektiven mycket lovande. Dess storlek och vikt är stora fördelar. Tamron AF 70-180/2,8 Di III VXD är 665 gram lättare och 5 cm kortare än Sony 70-200/2,8, vilket är en påtaglig skillnad.

Thomas första kommentar blev: "Jag har nu tagit bilder med Tamron AF 70-180/2,8 Di III VXD parallellt med både Sony FE 70-200/2,8 GM OSS och Sony FE 70-200/4 G OSS. Jag kan konstatera att alla tre objektiven är riktigt bra. Jag vill inte gå in i detaljer ännu då Tamronobjektiven är förproduktionsexemplar. Jag gillar verkligen storleken och vikten, och jag kommer nog att ha en sådan optik själv. Det jag är mest nyfiken på att testa är dess bokeh och dess skärpesläpp, dvs där skärpan övergår till oskärpa. Så här långt så skulle jag vilja påstå att det ser mycket bra ut."

Mats första kommentar blev: "Bildkvaliteten ser mycket lovande ut med hög skärpa redan på full öppning och låg kromatisk aberration. Det behändiga formatet är för mig också ett stort plus, eller rättare sagt ett måste. Jag är nästan övertygad om att Tamron AF 70-180/2,8 Di III VXD kommer att trivas utmärkt i min fotoväska, det blir nämligen det perfekta zoomkomplementet till mina två övriga zoomar på 16-35mm och 200-600mm, och utan att jag behöver skaffa en större väska. Jag längtar tills jag får testa ett skarpt produktionsexemplar.

Gå till Tamron AF 70-180/2,8 Di III VXD >>