Test: Panasonic Lumix S Pro 16-35/4

Test

Nu kan du läsa vårt test på Panasonic Lumix S Pro 16-35/4 och precis som övriga Lumix S-objektiv är den riktigt skarp och välbyggd.

Mats skriver: I mitten och till stor del av bilden är skärpan mycket bra redan på största bländaröppning över hela zoomomfånget. Vid nedbländning märker man ingen större skärpeskillnad i centrum av bilden, det är bara kantskärpan som ökar runt f/5,6-f/11. Lateral kromatisk aberration håller sig på försumbara nivåer, och någon axial KA har jag inte lyckats finna. Distorsion och vinjettering är dock relativt påtagliga utan korrigering för dessa egenskaper i RAW, men korrigerar man distorsionen försvinner också det mesta av vinjetteringen. Bokeh och motljusegenskaperna är generellt bra, men jag har sett bättre resultat med andra 16-35mm f/4:or med mindre risk för reflexbildning i direkt motljus.

Läs hela testet här: Panasonic Lumix S Pro 16-35/4