Nyhet: Olympus E-M1 Mark III

Nyhet

Nu lanserar Olympus en ny kamera och ett nytt objektiv. Olympus OM-D E-M1 Mark III och Olympus M.Zuiko Digital ED 12-45/4,0 PRO

Olympus OM-D E-M1 Mark III får nu flera uppgraderingar på insidan samt några yttre förändringar. Kameran får en ny TruePic IX processor som gör det möjligt att ärva de bästa funktionerna från den större och dyrare E-M1X som tidigare inte var möjligt i en mindre kropp som E-M1 har. Den ärver sensorn som är på 20.4 MP, autofokussystemet med 121 st korslagda fasdetekterande fält och stabiliseringen som enligt Olympus är världens bästa stabilisering som stabiliserar upp till hela 7,5 steg tillsammans med något av Olympus stabiliserade PRO objektiv. Detta gör det möjligt att ta 50 MP bilder handhållet i kamerans högupplösta läge, 80 MP om du använder stativ.

E-M1 Mark III får en ny joystick som du kan använda till att flytta fokuspunkter, lättare bläddra i menyn och mer. Kameran har fått en förbättrad vädertätning för att du ska känna dig helt säker när du är ute i oväder. Utöver att kameran har fått ett uppgraderat autofokussystem så får den även en ny AF-funktion för astrofotografering, du får helt enkelt autofokus för att fokusera på stjärnhimlen vilket normalt alltid kräver manuell fokus. En mycket spännande funktion som vi absolut kommer att testa!

Första leverans beräknas i slutet av februari, läs mer och förhandsboka här: Olympus OM-D E-M1 Mark III

Missa inte förhandsbokningserbjudandet!e-m1mk3_hero.jpg

Olympus M.Zuiko Digital ED 12-45/4,0 PRO är ett nytt objektiv som motsvarar det mycket populära 12-40/2,8 PRO men med en lite mindre bländare på f/4,0. Objektivet ska ge samma höga bildkvalitet men är så klart mindre och billigare tack vare en mindre bländaröppning, objektivet är faktiskt världens lättaste och mest kompakta design för att vara en normalzoom med fast bländare. Eftersom objektivet har benämningen PRO så har den vädertätning och hög optisk prestanda, precis som alla andra Olympus PRO objektiv.

Objektivet har en maximal förstoring på 0,25x över hela zoomomfånget vilket gör det möjligt att använda det vid makrofotografering, fokusavståndet är endast 12-23cm beroende på brännvidd.

Första leverans beräknas i slutet av mars, läs mer och beställ ditt objektiv här: Olympus M.Zuiko Digital ED 12-45/4,0 PRO

oly1245_blogg.jpg