Vi testar Nikon Z6 II

Test

Nu har vi testat Nikon Z6 II, den nya versionen av Nikons mest populära spegellösa kamera. Du kan både läsa vårt skrivna test samt se vårt videotest!

Se videotestet här: CyberPhoto testar Nikon Z6 II

Mats skriver: Ser man till bildkvalitet innebär de dubbla processorerna att man nu har kraft att ytterligare förbättra dynamikomfånget och brushanteringen. Tittar man på autofokus så innebär det förbättrad motivföljning med ögon- och djurigenkänning - nu även vid filmning. Även seriebildtagningen gynnas av denna uppgradering och klarar nu upp till 14 bilder/s hos Z6 II och 10 bilder/s hos Z7 II. Autofokusfunktionen är samma hybridvariant som i föregående modell med 273 st fasdetektionspunkter i kombination med kontrastdetektion som täcker upp till ca 90% av bildytan. Den ska ha blivit snabbare och träffsäkrare jämfört med Z6, men jag upplevde den inte riktigt lika snabb och responsiv som de snabbaste kamerorna av idag, och speciellt inte vid filmning.

Läs hela testet här: Nikon Z6 II

Blogg skriven av Mikael Lövgren