Profoto Stories: Jana Williams skapar en mjuk och drömlik stil med Profoto B10

Jana upptäcker att hon kan behålla sin mjuka och drömlika stil – även under Kaliforniens skarpa sol – med hjälp av Profoto B10.

Jana Williams är född i Alabama och använder ord som ”tidlös”, ”klassisk”, ”romantisk” och ”med en touch av Vogue” för att beskriva sin fotograferingsstil. Hon bor och arbetar numera i Hollywood i Kalifornien och utnyttjar alla de bästa sidorna av sin stil i sitt jobb som bröllopsfotograf.

En upptäcktsresa

Jana är helt självlärd och hon minns hur fascinerad hon var av de gamla kamerorna som hon samlade på i sin lägenhet. ”Jag har alltid velat ge mig ut i världen och arbeta med skapande. Och när jag läste boken ’Lev kreativt’ av Julia Cameron blev jag inspirerad att plocka upp kameran och göra något åt saken.”

Under tiden som hon utvecklade sin egen stil brukade Jana fotografera allt och alla, och till slut upptäckte hon att det var människor som var hennes passion. Hon började fotografera headshots för Ford Models tills en vän bad henne att fotografera på ett bröllop. Det blev en vändpunkt i Janas liv och hon har aldrig ångrat sig ett ögonblick.

Läs hela artikeln här: Profoto Stories Jana Williams