Nu är Olympus efterlängtade 150-400mm här!

Nyhet

Det talades om denna optik redan i början av 2019 då Olympus meddelade att den höll på att utvecklas. Nästan 2 år senare är det då dags för den att komma ut på marknaden.

Olympus 150-400/4,5 TC IS Pro är en professionell telezoom med integrerad optisk bildstabilisering och inbyggd 1,25x telekonverter - som ytterligare breddar användningsområdet för objektivet. En lång, relativt ljusstark och i övrigt högpresterande telezoom är drömobjektivet för djur&natur- och fågelfoto, likväl som sport- och actionbilder, konserter och andra motiv på längre avstånd där man har mycket höga kvalitetskrav.

OM-D_EZ-M1540_PRO__Moods_2-41.jpg

Förutom den inbyggda telekonvertern är objektivet även kompatibelt med Olympus separata telekonvertrar MC-14 och MC-20, vilket gör att man med sensorns beskärningsfaktor inräknat kan nå en bildvinkel som motsvarar hela 2000 mm brännvidd i 35 mm fullformat. En lika snäv bildvinkel kan man svårligen nå med någon rimlig lösning på en SLR-kamera, utan att det blir mycket svårhanterat och oerhört dyrt - om bildkvaliteten ska bli i närheten av vad detta objektiv ger.

Första leverans beräknas under första kvartalet i 2021

Läs mer och förbeställ redan nu: Olympus M.Zuiko Digital ED 150-400/4,5 TC1,25X IS Pro