Bloggpost

2020-11-13

Använd din systemkamera som webbkamera

Många kameratillverkare har jobbat hårt för att ta fram en mjukvara för att kunna använda deras systemkameror som webbkamera vid videomöten och livesändningar utan extra tillbehör. Vi har gjort en lista för att du lätt ska kunna hitta den programvara som passar just din kamera.

Canon EOS Webcam Utility

canon_webcam_blogg.jpg

Videosamtal och livestreaming blev just ännu bättre. Genom att förvandla din Canon-kamera till en webbkamera kan du uppleva professionell bildkvalitet under videokonferenser. Delta i möten med dina kollegor, prata med släkt och vänner och håll kontakten, även när du reser. Hämta programvaran EOS Webcam Utility för att börja.

Ladda ned här: Canon EOS Webcam Utility

Nikon Webcam Utility

nikon_webcam_blogg.jpg

Med Webcam Utility kan en Nikon-kamera användas som en webbkamera när den är ansluten till en dator via USB. Kameran fungerar som en webbkamera när “Webcam Utility” väljs som en extern kamera i en webbkonferensapp.

Ladda ned här: Nikon Webcam Utility

Sony - Imaging Edge Webcam

sony_webcam_blogg.jpg

Imaging Edge Webcam låter dig ansluta din Sony-kamera till en dator och använda den som en webbkamera för livestreaming eller videokonferenser i hög kvalitet.

Ladda ned här: Sony - Imaging Edge Webcam

Fujifilm X Webcam

Nu har du möjligheten att använda din X- eller GFX-kamera som webbkamera utan extra tillbehör. Ladda ned här: Fujifilm X Webcam

Lumix Webcam Software

lumix_webcam_blogg.png

Panasonic har släppt LUMIX Webcam Software för Windows / Mac, ett program som gör det möjligt att använda din LUMIX-kamera som en webbkamera för livestreaming eller videokonferenser. Kameran kopplas in via USB-anslutning och kan överföra hög upplösning som 1280x960 eller 1280x720. Inga extra tillbehör behövs.

Ladda ned här: Lumix Webcam Software

Olympus OM-D Webcam

olympus_webcam_blogg.jpg

 

Oavsett om du ska ha ett videosamtal med nära och kära eller samarbetar med kollegor hemifrån är videostreaming nu viktigare än någonsin. Olympus är glada att presentera Olympus OM-D Webcam! Denna gratis programvara låter dig använda utvalda OM-D-kameror i kombination med videokonferensapplikationer.

Ladda ned här: Olympus OM-D Webcam

Vissa av dessa programvaror utvecklas fortfarande och är endast i BETA-stadie men fungerar bra att använda med specifika kameror. Vi har testat några av dessa och det har fungerat klockrent. Har du en kamera som inte stöds av någon av dessa programvaror så behöver du en Elgato Camlink 4k eller om du även vill använda din kamera till ditt Playstation, Xbox eller nintendo så behöver du en Elgato Game Capture HD60S.

Vill du börja livestreama så hittar du våra tips här >

Blogg skriven av Mikael Lövgren