Fotohistoria: Canon F-1 Post

Canon F-1 fanns i några olika vanliga versioner men den fanns i en imponerande mängd ovanliga versioner. Den fanns till olika länders försvarsmakter, poliser och bevisligen även postverk. Idag ska vi titta på något så udda och unikt som en Canon F-1N från den Schweiziska posten. Den hade en fast monterad Alos 35/3,5 optik. Kameran torde ha använts på 1980-talet. Även den äldre F-1 fanns med fast Alos 35/3,5.

Canon F-1 Post är en specialmodell tillverkades i begränsad upplaga. Den användes som sagt av posten i Schweiz. Denna modell saknar sökarprisma och mattskiva 

Objektivet som sitter monterat är ett Alos 35mm f/3,5. Jag hittar ingen information alls om objektivet men jag har planer på att testa det framöver.

Du kan se 15 bilder av kameran här ovanför. Vill du inte vänta tills den byter bild så klickar du bara på prickarna under bilden. Om du ser på mobilen så är det bara att "swipa" åt sidan.

Vill du läsa mer ur vår serie "Fotohistoria" så kan du använda sökfunktionen här i bloggen och skriva in just Fotohistoria.  

/Thomas