X-files: Frost

För ganska exakt två år sedan så drog varm och fuktig luft in över ett -15 grader kallt Umeå. Då blev det rejält med frost.

Med all frost så fanns det bara ett alternativ, och det var att åka ut och fotografera. 6 timmar senare var vi tillbaka. Glada efter en kväll full med upplevelser av både natur, och tåg som hämtar ström från frostiga luftkablar så det blixtrade och dundrade rejält när tågen åkte förbi.

På bilden du ser så hade vi parkerat på en mötesplats. Därifrån gick vi och tog de bilder vi tänkt på ett närliggande skogshygge. Vi lämnade på sidobelysningen för att synas. Hade vi haft vanliga parkeringsljuset på så hade baklysena kontaminerat med rödstick i vårt motiv. På väg tillbaka så tog vi denna bild som blev rätt mysig med de natriumlampor som lyser väg och samhälle i bakgrunden, och som reflekteras i dimman.

Bilden är tagen med Fujifilm GFX50S + GF 23/4,0 R LM WR, 25s, f/4,5 och ISO 800.

Se bilden i full upplösning >>

Vill du läsa mer ur vår serie ”X-files" så kan du använda sökfunktionen här i bloggen och skriva in just X-files, eller bara klicka på denna text >>

/Thomas