Test: Mitakon Speedmaster 50/0,95 III

Test

Mitakons mycket ljusstarka normaloptik, som finns för Canon RF-, Nikon Z-, och Sony E-fattning och tecknar ut fullformatssensor. Nu kan du läsa vårt test på denna optik och det är helt klart inte en optik för alla men om du vill ha en unik look i dina bilder så kan detta fort bli en favorit för dig!

Mats skriver: Objektivet är rejält konstruerat, byggt mestadels av metall och med fin mekanisk känsla i reglagen. Objektivet är helt manuellt och saknar både elektronik och autofokus. Vid manuell fokusering växer objektivet inget på längden och frontlinsen snurrar ej. Något man ofta förknippar med riktigt ljusstark optik är möjligheten att få huvudmotivet skarpt tecknat mot en mjukt oskarp bakgrund. Framförallt är detta väldigt populärt vid porträttfoto. En fin bokeh är något som karakteriserar de flesta av Mitakons objektiv.

Läs hela testet här: Mitakon Speedmaster 50/0,95 III