Test: Mitakon Speedmaster 35/0,95 II svart

Test

Mitakons mycket ljusstarka normaloptik, som finns för Canon EF-M, Sony E-, och Fujifilm XF-fattning. Denna optik är gjord för kameror med bildsensor i APS-C-storlek

Mats skriver: Dessa objektiv har blivit populära till spegelfria kameror, bland annat tack vare att det är sällsynt med så ljusstark och högkvalitativ optik i denna prisklass. En ljusstark normaloptik är användbar i många sammanhang, t ex för porträtt och produktfoto - och förstås även när man har begränsat med ljus eller vill nå kortare slutartider som vid kvälls- eller actionfoto. Mitakon Speedmaster 35/0,95 II är en mycket rejäl konstruktion till större del byggt av metall. Även bajonettfattningen är i metall, för stabil och säker infästning mot kamerahuset.

Läs hela testet här: Mitakon Speedmaster 35/0,95 II svart test