Pentax lanserar!

Nyhet

Pentax lanserar ett nytt professionellt telezoom-objektiv. Pentax 70-210/4 ED SDM WR tecknar ut fullformat och ska ha "häpnadsväckande optisk prestanda" enligt Pentax själva. Det låter lovande.

Vi är glada att Ricoh, som äger Pentax, fortfarande håller märket vid liv. Pentax har en stor roll i fotohistorien och vi hoppas verkligen att de kommer att fortsätta som kameratillverkare. Denna lansering ger också en trygghet för nuvarande Pentaxfotografer men även för spekulanter till Pentax-systemet.

Pentax 70-210/4 ED SDM WR är ett nytt professionellt telezoom-objektiv som tecknar ut fullformat men passar självklart även för APS-C, något som alla objektiv för fullformat gör. Objektivet är tåligt mot de flesta typer av väder. Det har en avancerad optisk konstruktion med 20 linselement i 14 grupper. Tre av linselementen är av ED-glas. ED står för Extra-low Dispersion. Självklart är objetivet antireflexbehandlat. I detta fall med vad Pentax kallar HD-coating, och det yttre linselementet är behandlat med SP-Coating. SP står för Super Protect. Den ytan är både smuts och vattenavvisande.

Bländaren har 9 bländarblad vilket ger en rund och fin öppning, vilket i sin tur bidrar till en fin bokeh. Närgränsen är på 0,95m och optiken väger 819 gram. Objektivet har SDM fokuseringsmotor och detta är detta inläggss sista förkortning. SDM står för Supersonic Direct-drive Motor. Första leverenaserna kommer så tidigt som mitten av februari.

Gå till Pentax D FA 70-210/4 ED SDM WR >>