Panasonic lanserar!

Nyhet

Panasonic lanserar nu två nya videokameror, HC-X1500 och HC-X2000. Dessa är de smidigaste och lättaste videokamerorna på marknaden som klara av 4K 60p i 10bit.

Dessa två nya kameror delar samma kropp och skillnaden är att med HC-X2000 följer det med ett topphandtag som har XLR-ingångar, mikrofonhållare och LED-belysning. Läs mer om denna längre ned. Detta betyder att alla specifikationer och egenskaper här nedan gäller båda kamerorna.

Panasonic HC-X1500 och HC-X2000 är en ny version av tidigare modell HC-X1000 som är en av marknadens mest populära videokameror för amatörer och proffs i denna prisklass. Denna nya kamera har fått en mängd uppgraderingar och har många starka egenskaper. Kameran har en 1/2.5" sensor som tillsammans med panasonics Venusprocessor klarar av att filma i 4K 60p i 4:2:2 10-bit. Den har även möjlighet att filma i slowmotion upp till 120fps (59,94 hz) / 100fps (50 hz).

Objektivet är en Leica Dicomar 25mm med upp till 24x zoom vilket ger motsvarande 25-600mm F1.8-4.0. Du har ett mycket brett omfång med en stor bländare för att kunna filma i mörka förhållanden som koncerter och liknande. På objektivet hittar du en fokusring för manuellt fokus och en ring för zoom eller Iris beroende på inställning. Autofokusen i videokameran är snabb och har även ansiktsigenkänning. Eftersom detta är en panasonic så har den självklart deras 5-axliga bildstabilisering som bevisats gång på gång är riktigt bra.

Handtaget (VW-HU1) ingår vid köp av HC-X2000 och har två XLR-ingångar, 48-V fantommatning, 24-bit linjär PCM inspelning och styrning för mikrofonerna. Utöver att det är ett stabild och ergonomiskt handgrepp så har den även en inbyggd LED-belysning som är perfekt när du behöver extraljus utan att ha tillgång till externa ljuskällor.

Så vilken passar dig bäst? HC-X1500 passar bäst till resevideor, evenemang eller liknande där en liten och smidig videokamera är en stor fördel och om du inte är i behov av det extra som handtaget tillför. Om du däremot ska producera filmer som intervjuer, on location eller sport så är HC-X2000 tillsammans med handgreppet ett självklart val för ett större användningsområde.

Mer information och specifikationer kommer inom kort!