Nikon lanserar!

Nyhet

Nikon lanserar två nya kameror och två nya objektiv varav ena är till F-fattning och den andra till Z-fattningen.

Nikon D780
Efterträdaren till den mycket populära Nikon D750 är här och får namnet D780. Denna nya version har fått en mängd uppdateringar inom både foto och video. Kameran har en 24,5 MP sensor och delar samma snabba autofokus som Nikon Z6 vilket fungerar klockrent med ansikt- och ögonigenkänning, kameran kan använda AF ned till -6 EV vilket är perfekt om du fotar i en miljö med lite ljus. Med en seriebildstagning på upp till 12 bilder/s i liveview så är D780 även betydligt snabbare än sin efterträdare. Nikon D780 klarar nu även av att filma i 4K 30p med HLG/HDR och N-Log utan att beskära bilden och om du använder en extern recorder så kan du få ut 10-bit färg.

Läs mer och beställ här: Nikon D780

Nikon P950
När Nikon kom ut med deras välkända P900 för några år sedan så blev många chockade över möjligheten att kunna zooma upp till 83x vilket motsvarade 24-2000mm. Nu med denna nya modell är denna siffra utökad till 166x vilket innebär 24-4000mm med något som kallas "Fine zoom".  Denna nya modell har fått en stor mängd nya funktioner men har självklart även de mest användbara funktionerna som vinklingsbar skärm, tillbehörssko för användning av blixt/mikrofon och snapbridge som används för att lätt kunna synkronisera bilder till din smarta enhet eller använda den för att fjärrstyra kameran.

Läs mer och beställ här: Nikon P950

Nikon AF-S NIKKOR 120-300/2.8E FL ED SR VR
Det här nya objektivet från Nikon täcker en brännvidd på 120-300 mm och har en konstant maximal bländare på f/2,8. Objektivet använder sig av Nikons senaste autofokusmotorer vilket ger en otroligt snabb och säker precision. Den är byggd på 25 element i 19 grupper med Nikon ED-glas, nya SR-glas, ARNEO- och nanokristallbeläggningar som motverkar kromatisk aberration, koma, ghost-effekter och linsöverstrålningar. Denna optik riktar sig mot djur- och sportfotografer som behöver ett verktyg dom kan lita på och har lite mer räckvidd än den vanliga 70-200/2,8.

Läs mer och beställ här: Nikon AF-S NIKKOR 120-300/2.8E FL ED SR VR

Nikon NIKKOR Z 70–200/2.8 VR S
Nu lanseras den mycket efterlängtade 70-200 optiken med bländare f/2,8 till Nikons Z-system. Med 21 element i 18 grupper med samma typer av glas som du läst i objektivet ovan så garanteras hög skärpa och detaljåtergivning från kant till kant. Objektivet har som några andra Z-objektiv en OLED display för att snabbt kunna bekräfta bländare, fokusavstånd, exakt brännvidd, iso eller skärpedjupet direkt på objektivet. Den har även en inställningsbar FN-knapp som du kan programmera 21 olika funktioner på.

Läs mer och beställ här: Nikon NIKKOR Z 70–200/2.8 VR S