Nyhet

2020-01-07

Canon 1D X Mark III är här!

Nu lanseras Canon 1D X Mark III och vi får äntligen veta specifikationerna på denna efterlängtade proffskamera från Canon.

1D-serien är Canons flagskepp för den profesionella fotografen och denna nya modell bockar förmodligen de flesta av dina behov som du vill/behöver ha i din kamera. Det finns en mängd nya och förbättrade saker med denna kamera jämfört med den äldre Mark II så detta är ett ypperligt tillfälle att uppgradera dig för att öka kvaliteten och hastigheten på ditt arbete.

EOS!DXMkIII_Ambient_28_blogg.jpgSensor
Sensorn i kamera är en 20,1MP fullformats CMOS-sensor. En smakfull mängd av megapixlar som är tillräckligt för att ta högupplösta bilder och samtidigt ta in mycket ljus för bra prestanda i lågt ljus. För en fotograf som fotar profesionellt och behöver ett snabbt arbetsflöde vill ha högupplösta bilder utan att filstorleken ska hindra flödet, därför är ca 20MP en perfekt mängd pixlar för att balansera detta. Tillsammans med nya Digic X processorna klarar kameran av upp till 20 bilder/s.

EOS1DXMkIII_Ambient_1_blogg.jpgAutofokus
1D X Mark III använder självklart Canons Dual-Pixel AF som bevisat sig själv gång på gång vara snabb och tillförlitlig. Den har 3869 AF-punkter varav 525 områden som är automatiskt valbara. Kameran har ansikt- och ögonigenkänning som fungerar i alla hastighetslägen vilket är ett ypperligt bevis på hur snabb autofokusen är. Nu finns det ett nytt automatiskt AF-läge i menyn som ska fungera bra oberoende på vad för typ av sport, evenemang eller aktivitet du fotar. 

EOS1DXMkIII_Ambient_10_blogg.jpgKropp
En stor anledning till att proffs använder 1D-serien är att den är tålig för alla väder och användningsområden. För proffs är kameran ett verktyg och behöver kunna lita på den till 100% och denna nya version har fått ännu bättre vädertätning och är som vanligt byggd i magnesium för att balansera vikt och tålighet. En del av knapparna på baksidan är nu för första gången belysta vilket gör det möjligt att se dessa i mörker. En helt ny AF-ON knapp har en optisk sensor som känner av rörelse vilket gör att du kan flytta AF-punkt när du drar tummen över knappen. Detta är perfekt för när du har ögat i sökaren och vill snabbt och smidigt byta AF-punkt. 1D X Mark III har två kortplatser med helt nya CF-express som når helt enastående hastigheter för att läsa och skriva filer.

EOS1DXMkIII_Kalahari_02_blogg.jpgVideo
Canon 1D X Mark III har fått videofunktioner direkt från Canons profesionella videokameror. Den filmar i upp till 12-bit 5.5K 59,94 fps RAW internt direkt på minneskortet vilket är i klass med videokameror för många hundratusentals kronor dyrare. Vill du inte filma i RAW så klarar även kameran av 4K 4:2:2 i 10-bit med C-log.

Läs mer och beställ här: Canon 1D X Mark III