Test: Canon PowerShot G5 X Mark II

Test

Nu kan du läsa vårt test på nya Canon PowerShot G5 X Mark II. En smidig kompaktkamera som fått många uppdateringar från första versionen, bland annat en helt ny design som gör den mycket mer kompakt än tidigare!

Mats skriver: Kameran har många likheter med samtida G7 X Mark III, dock har G5 X II bl.a. större zoomomfång samt en EVF-sökare. G5 X Mark II har en ny 20,1 MP 1-tums CMOS-sensor och en ny och förbättrad DIGIC 8-bildprocessor. Detta gör att den bl.a. har fått förbättrade inspelningsmöjligheter och förbättrad seriebildstagning på upp till 30 bilder/s i RAW burst-läget och upp till 8 bilder/s med kontinuerlig AF. Kameran känns gediget byggd och med bra känsla i alla rattar och knappar. Storleksmässigt har den krympt en aning mot tidigare modell eftersom sökaren i denna version är nedfälld i kamerahuset med så kallad pop-up-funktion, vilket gör att kameran slinker lättare ner i fickan eller väskan. Canon Powershot G5 X II kan det mesta en avancerad kompaktkamera behöver kunna. Kontrollringen runt objektivet och filminspelningsknappen går att tilldela med ett urval av 22 st olika funktioner. Timelapse funktion för filmläget och och en elektronisk slutarfunktion som ger slutartider ner till 1/25 600 sekund har tillkommit sedan tidigare version.

Läs hela testet hör: Canon PowerShot G5 X Mark II