Sirui 50/1,8 Anamorphic 1,33x

Nyhet

Vi har fått en exklusiv förhandstitt på Siruis nya 50/1,8 anamorphic, ett ovanligt typ av objektiv som ligger i en unik prispunkt för videofilmare.

Vi har just förhandstestat nya Sirui 50/1,8 Anamorphic 1,33x. Ett objektiv som precis blev lanserat på IBC och tog alla med häpnad. Anamorfiska objektiv är normalt väldigt nischade på grund av ett smalt användningsområde och ett extremt högt pris. Siruis nya 50/1,8 anamorphic är i en helt annan prisklass, ca €700 enligt ryktena men finns inget officiellt pris ännu. Vi testade objektivet på en GH5 och blev mycket imponerade. Du får alla anamorfiska egenskaper i ett litet och prisvärt objektiv, vi hade inte tillräckligt med tid för att göra ett officiellt test men detta kommer så fort den börjar levereras.

Objektivet beräknas att levereras i början av 2020, troligen redan i januari men på grund av hög efterfrågan kan detta ändras. Vi tror detta objektiv kommer bli riktigt populärt vilket förhoppningsvis leder till fler, prisvärda anamorfiska objektiv från Sirui, kanske med stöd för fullformat och 2x anamorphic.

Det intressanta med anamorfiska objektiv är den spelfilmskänsla de ger. Du får också de karaktäristiska linjerna i ljuspunkter, precis som filmer på bio.

Har du frågor kring objektivet får du gärna kontakta oss på blogg@cyberphoto.se

Du kan beställa objektivet hos oss redan nu för att säkra dig en tidig köplats, beställningen är inte bindande och du kan när som helst avboka: Sirui 50/1,8 Anamorphic 1,33x >>