Test: Viltrox 85/1.8 STM

Test

Viltrox PFU RBMH 85/1.8 STM som den egentligen heter, är alldeles för bra för sin prisklass. Passar Sony E-fattning, och fungerar bra till både fullformat och APS-C-sensorer.

Objektivets bokeh är lugn och fin, och motljusegenskaperna bättre än hos många 85:or i betydligt högre prisklasser. Om man bortser från kromatisk aberration så ger Viltrox 85/1.8 STM minst lika skarpa och fina bilder som många 85mm-objektiv som kostar det dubbla, tredubbla eller till och med ännu mer. Vilket är oerhört imponerande, och givetvis också mycket förvånande att Viltrox lyckas göra så skarpa och välbyggda objektiv till så låga priser. Låter det intressant?

Klicka här för att läsa mer >>

Bilden på Mats när han testar Viltrox PFU RBMH 85/1.8 STM är tagen med Fujifilm GFX 100 med GF 110/2, klicka här för att se bilden i högre upplösning >>