Test: Tamron AF SP 35/1,4 Di USD

Test

Nu kan du läsa testet på Tamrons första objektiv i nya serien som erbjuder bländare f/1,4. Tamron AF SP 35/1,4 Di USD blir en riktig motståndare för Sigma och deras ART-serie då både prestanda och pris ligger bra till.

Mats skriver: En ljusstark, raktecknande moderat vidvinkel är ett allround-objektiv för landskap, arkitektur, dokumentärfoto, gatufoto, vissa porträtt m.m. Ljusstyrkan gör även objektivet extra värdefullt i lite sämre ljusförhållanden. Tamron SP 35/1,4 Di USD är tätat mot fukt och damm för att kunna användas även då förhållandena inte är de bästa. Fluorbehandling av objektivets frontlins verkar fukt- och smutsavsstötande samt underlättar vid rengöring. Objektivet finns i två versioner - en för Canon EOS (EF) och en för Nikon F-bajonett. I båda fallen passar objektiven även till kameratillverkarnas spegelfria fullformatsmodeller via kameratillverkarens egna adaptrar, dvs Canon EOS R-serien och Nikons Z-serie.

Läs hela testet här: 
Tamron AF SP 35/1,4 Di USD till Nikon F
Tamron AF SP 35/1,4 Di USD, för Canon EF