Test: Samyang XP 10/3,5 för Canon

Test

Samyang XP 10/3,5 är ett av världens mest vidvinkliga, raktecknande objektiv för fullformat med sin extrema bildvinkel på 130°. Som en del i Samyangs serie av premiumobjektiv, XP-serien, håller det dessutom högsta klass både optiskt och mekaniskt.

I den avancerade konstruktionen ingår 3 st asfäriska linser, 1 st lins av högbrytande HR-glas och 3 st linser av lågspridande ED-glas. Dessa bidrar till en välkorrigerad och kompakt optik med låg grad av kromatisk och sfärisk aberration - och kontrollerad distorsion. Samyang XP 10mm f/3,5 har en optisk upplösning som matchar moderna avancerade kamerahus med sensorupplösningar på uppåt 50 Mpixel - samt videoinspelningar i 8K. Avancerad flerskikts antireflexbehandling (UMC, Ultra Multi Coating) motverkar reflexer och slöjbildning vid motljus och bidrar till hög kontrast. Låter det intressant?

Klicka här för att läsa mer >>

(Bilden på Mats när han testar Samyang XP 10mm f/3,5 är tagen med Fujifilm GFX 100 + Helios 40-2 85/1,5)