X-files: Wingdip

Jodå, man kan visst fota fågel med GFX. Kameran är fantastik på det mesta men dess största nackdel är att autofokusen inte riktigt hänger med vid sport och djur, så vid en resa till Grönland när det blev lite tunnare med isberg tänkte jag att jag skjuter av några bilder på fåglarna som så graciöst flög omkring. Och titta vad jag fångade!

Jag förundras över den skicklighet de flesta fåglar flyger och dessa grönländska akrobater var verkligen skickliga flygare. Han doppar yttersta spetsen på vingen precis så den snuddar ytan i mycket hög hastighet. Medvetet eller omedvetet spelar ingen roll då det blev en kul bild.

Den bild du ser är tagen med Fujifilm GFX 50S + GF 250/4 R LM OIS WR, f/4, 1/1900s och ISO 100. Kraftigt delförstorad.

Vill du läsa mer ur vår serie ”X-files" så kan du använda sökfunktionen här i bloggen och skriva in just X-files, eller bara klicka på denna text >>

/Thomas