Sony lanserar 200-600mm och 600mm f/4

Nyhet

Sony lanserar två nya objektiv idag, Sony FE 200-600 F5.6-6.3 G OSS och FE 600mm F4 GM OSS. Två långa objektiv som är anpassade för djur, fåglar och sport.

Sony FE 200-600 F5.6-6.3 G OSS är en långzoom som är kalibrerad för snabba motiv, långt bort. Detta är Sonys alternativ av den mycket populära 200-500 från Nikon som är en favorit bland de flesta fågel och sportfotografer. Objektivet har Sonys nyaste, kraftfulla Direct Drive SSM autofokussystem vilket tillsammans med de nyaste kamerorna får en extremt snabb och precision i fokusen.

Utöver den fina autofokusen så har objektivet fem ED-glas och ett asfäriskt element i en ny orientering som minimerar kromatisk aberration. En 11-bladig bländare ser till att bakrundsoskärpan är av högsta kvalitet. På kroppen av objektivet finns det tre programbara knappar som är förinställda till att hålla fokus. Objektivet är självklart våderskyddat och har fluorin beläggning på frontelementet för att minimera smuts och fingeravtryck.

Sony FE 200-600 F5.6-6.3 G OSS kosta 23 490:- och beräknas att levereras i juli!

Läs mer och beställ här: Sony FE 200-600/5,6-6,3 G OSS, för E-fattning

Sony lanserar även FE 600mm F4 GM OSS som är deras största, dyraste objektiv någonsin på hela 600mm med bländare f/4. Ett perfekt verktyg för att fota vilda djur, fåglar eller sport. Objektivet klarar av att behålla full fokus tillsammans med Sony A9 20bilder/s vilket tidigare inte varit möjligt med något liknande objektiv. Det innehåller två linjära autofokusmotorer för att hinna flytta allt det tunga glaset så snabbt som möjligt. 

Inbyggd optisk bildstabilisering hjälper dig minska rörelseoskärpan och på objektivets yttre finns fyra programbara knappar. Det är självklart vädertätat och även detta har fluorinbelagt frontelement för att minimera smuts och fingeravtryck. Längst bak finns det ett insticksfilter som går att bytas ut till ett polarisationsfilter, detta går att vrida till önskad polarisering när den är installerad i objektivet. Båda objektiven fungerar klockrent med Sony 1,4x och 2x telekonvertrar.

Sony FE 600mm F4 GM OSS kostar 154 900:- och beräknas att levereras i juli!

Läs mer och beställ här: Sony FE 600/4 GM OSS, E-fattning​