GFX 100? Jodå!

Jag vet exakt vad som kommer att hända. Jag vet exakt hur det kommer att gå.

Jag minns vad som hände 2017. Jag råkade prova GFX 50S. Den spöade allt. Jobbigt. Jag älskade att fotografera med Leica M, den var liten och smidig med små objektiv. Men GFX med sin mäktiga sensor fullständigt krossade den lilla Leican till både upplösning och dynamik. Det gjorde ont. Ett nytt kapitel började.

Sedan dess har jag släpat GFX runt världen, i vått och torrt. Jag minns sist jag var i Tokyo att efter en hel dags vandring skulle jag gärna ha släppt kameran i närmaste soptunna men efter att ha sett bilderna i datorn på kvällen så fick den följa med ut även nästa dag. Och nästa. Och nästa. Jag hade med en mycket mindre kamerautrustning också men den var "bara" fullformat. Den användes aldrig. 

Jag vet exakt vad som kommer att hända. Jag vet exakt hur det kommer att gå.

Jag kommer att testa GFX 100 och jag kommer att inse att den är mycket bättre än GFX 50S. Sedan kommer att jag släpa runt en ännu tyngre kamera. Jag får helt enkelt träna upp mig lite så att jag orkar. Jag vill inte ge avkall på bildkvalitet bara för att något annat är bekvämare att bära.

Den är dessutom billig. Ja, du läste rätt. Det är mycket pengar, men när närmaste konkurrent kostar typ tredubbla priset och har inte bildstabilisering och kan inte filma. Jag har ingen sommarstuga, ingen båt, ingen motorcykel, ingen husvagn men jag ska ha en GFX 100.

Bilden du ser på GFX är tagen en extremt regnig dag på Färöarna.

/Thomas