Test: Canon EF 600/4,0 L IS III USM

Test

Vi släpper test på en av marknadens häftigaste objektiv, Canons finfina 600mm som sen en tid tillbaka finns i version III. Det är en dyr, tung och klumpig pjäs men varje gång man använder den påminns man om hur bra objektiv Canon kan bygga. Blir du sugen? Kontakta oss för en bra finansieringslösning!

Mats skriver: Nytt i version 3 är att den gått ner i vikt från 3,92 kg till 3,05 kg, vilket faktiskt gör större skillnad än vad man kan tro vid handhållen plåtning. Givetvis kännbart också när man bär omkring på objektivet. Canon har även fördelat om linserna i optiken för att skapa en jämnare viktfördelning, vilket innebär att objektivet blivit mindre framtungt jämfört med tidigare versioner och balansen har förbättrats markant. Bildstabiliseringen är också förbättrad med ett steg extra, 5 steg istället för 4 som i tidigare version, och är man rejält stadig på handen är det faktiskt inte omöjligt med närmare 5,5-6 steg.

Läs hela testet här:  Canon EF 600/4,0 L IS III USM test