Test: Olympus M. Zuiko Digital ED 12-200/3,5-6,3

Test

Värmen börjar krypa fram och Mats varit ute och testat nya Olympus M. Zuiko Digital ED 12-200/3,5-6,3. Ett mycket trevligt och användbart zoomomfång som passar de flesta typer av fotografering.

Mats skriver: Ett imponerande zoomomfång som är förhållandevis kompakt och lätt, en lämplig reskamrat. Objektivet är till stor del byggt av plastmaterial, men känslan i optiken är bra och även fast den inte tillhör Olympus PRO serie så har den ändå damm-, stänk- och köldskydd i samma kaliber, bajonettfattningen är i metall. På korta brännvidder från 12mm och upp till ca 25mm ser det mycket bra ut till stor del av bilden, och speciellt om man bländar ner runt f/5,6.

Läs hela testet här: Olympus M. Zuiko Digital ED 12-200/3,5-6,3 (för Micro 4/3)​