Test: Voigtländer Hyper Wide Heliar 10/5,6 Asph, för Sony E

Test

Idag släpper vi vårt test på ett annorlunda objektiv, Voigtländer Hyper Wide Heliar 10/5,6 Asph, för Sony E. Ett raktecknande supervidvinkel som presterar förvånandsvärt bra trots sin lilla storlek.

Mats skriver: Mycket högkvalitativ ultravidvinkel för Sonys kameror med E-fattning. Både mekaniskt och optisk är detta en mycket genomtänkt och välbyggd optik, som även presterar mycket bra bildmässigt.​ Bäst skärpa i mitten och till större del av bilden får man redan på största bländaröppning f/5,6. Optiken har ett ovanligt kompakt och smidigt format, bland annat tack vare användningen av ett asfäriskt linselement - som samtidigt korrigerar för oönskad sfärisk aberration.

Läs hela testet här: Hyper Wide Heliar 10/5,6 Asph, för Sony E test