I Rom med Viltrox PFU RBMH 20/1,8 ASPH

Vår kollega Mikael besökte nyligen Rom och hade med sig Viltrox PFU RBMH 20/1,8 ASPH. Ett manuellt objektiv som är mycket prisvärt tack vare bra prestanda och lågt pris.

När man åker ut och reser kommer alltid frågan, vilka objektiv ska jag ta med? Denna resa valde jag att ta med Laowa 12/2,8 Zero-D, Viltrox PFU RBMH 20/1,8 ASPH och Sony FE 85/1,4 GM tillsammans med min Sony A7R III. Vidvinkel var det självklara valet eftersom jag åkte till rom och ville fota arkitektur och landskap.

De flesta dagarna valde jag att endast ta med mig Viltrox 20mm på kameran över axeln för att vi skulle gå mycket och det är skönt att ha så lite utrustning som möjligt med sig. Att endast ha med sig ett objektiv som är 20mm fungerade utmärkt då man har tillräckligt vidvinkel till landskap och tack vare den stora bländaren får man fin bokeh vid porträtt eller närliggande motiv.

Viltrox PFU RBMH 20/1,8 ASPH är ett utmärkt objektiv då det är skarpt, välbyggt och relativt billigt. Enda nackdelen jag hittar med objektivet är att det inte har autofokus, dock när man fotar arkitektur eller landskap spelar det inte så stor roll då man oftast vill sätta fokus själv men det hade ibland varit skönt att ha. Jag rekommenderar det här objektivet starkt till er som vill ha ett trevligt vidvinkelobjektiv och som inte är i behov av autofokus.

Läs mer om: Viltrox PFU RBMH 20/1,8 ASPH för Sony E-fattning